Saç Dökülmesine Son..!

Saç Dökülmesine Son..!

1 Mart 2009 Pazar

Saç İçin Gerekli Vitaminler

Vitamin eksikliği olanlarda saç dökülmesi çok normaldir,bu yüzden aşağıdaki vitaminleri kullanırsanız saç dökülmesini azaltabilirsiniz,işte saç dökülmesine ve saça iyi gelen vitaminler;

B5 vitamini: Saçların uzamasını çabuklaştırır.Buğday, yeşil sebzeler, bira mayası, ekmek ve ette önemli miktarda bulunur.
H vitamini: Sakatat, mantar, ciğer, böbrek, meyveler, süt, maya, fındık, yumurta sarısı, pirinç önemli oranda H vitamini içerir.Bu vitamin saçın dökülmesine engel oluyor.
A vitamini: Saçları parlaklaştırır, canlandırır.Ciğer, süt ürünleri, tereyağı, yumurta, sebzelerden havuç, ıspanak, maydanoz ve bütün meyveler A vitamini içerir.
Betakaroten: A vitaminin ana maddesidir.Kayısı, havuç, lahana, kavun, kabak ve domateste bulunur.
B vitamini: Cilt sağlığı ve yağlanma sorunlarına birebirdir.Avokado, buğday, kuru meyveler, fasulye, mercimek ve bezelye gibi baklagiller, bira mayası, yumurta, ekmek, yağlı balıklar, et ve sakatat önemli oranda B vitamini içerir.
C vitamini: Kalsiyum ve silisyum emilimini kolaylaştırır.Limon ve portakal gibi turunçgiller, yeşil lahana, kereviz, turp gibi sebzeler,kivi ve özellikle frambuaz, çilek gibi kırmızı meyvelerde bolca bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saçlarınız Dökülmeyecek..!

Saçlarınız Dökülmeyecek..!