Saç Dökülmesine Son..!

Saç Dökülmesine Son..!

25 Şubat 2009 Çarşamba

SAÇ DÖKÜLMESİ

Öncelikle saç dökülmesinin nedir normal ve anormal saç dökülmesi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

Saçların dökülmesi insan sağlığı açısından bir problem teşkil etmez ama psikoljik nedenlerden dolayı saçlar insan hayatında büyük önem arz etmektedir.


Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında gelmektedir. Uzmanlar, birçok hormonal, metobolik ve besinsel etkilerin saç dökülmesine neden olabileceğini belirtmektedir.

Alopesi Nedir : Saçların kısmen veya tamamen dökülmesi.

Saç dökülmesinde en önemli etken andogenik alopesi'dir. Erkek tipi saç dökülme diye adlandırılan andogenik alopesi hem erkeklerde, hem de kadınlarda görülebilmekte..

Saç ile kaplı bir başta yaklaşık 100.000 adet saç teli mevcuttur. Bir saç telinin ortalama ömrü 2-7 yıl arasında değişir. Bu süre sonunda saç kökünden yeni bir saç teli çıkmaya başlar ve eski saç teli dökülür. Günde 75 - 100 çivarında saç teli kaybı doğaldır. Bu saç dökülmesi çıkaçak saçlarla dengelenecektir.
Fakat her sabah kalktığınızda yastığınızda bir sürü saçla karşılaşıyorsanız ve saç dökülmesi 100 saç telini geçiyorsa saç dökülmesi normal değildir ve önlem almanın vakti gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Saçlarınız Dökülmeyecek..!

Saçlarınız Dökülmeyecek..!